Klassiska leksaker i trä

När det kommer till leksaker i trä så är det ingen tvekan, svenska brio är de främsta. Deras briotåg har de flesta barn lekt med och den klassiska gå och stå-vagnen har hjälpt många barn ta sina första stapplande steg. Det är leksaker som har varit populära mycket länge.

Är man ute efter slitstarka och hållbara leksaker så väljer man träleksaker. Speciellt till de yngsta. De går inte i sönder i första taget och de släpper inte ifrån sig gifter när barnet leker med dem. Sedan slutet av 1800-talet så har svenska brio levererat bland annat briotåg. Dels till familjer över hela Sverige, men även utomlands.

Deras leksaker har nått en kultstatus och för dagens föräldrar är det givet att deras barn ska leka med leksaker från brio, precis som de gjorde när de själva var små. Oavsett om det är briotåg eller någon annan rolig leksak så vet man att ens barn kommer uppskatta dem.

Leksaksklassiker

En av de mest tongivande leksakerna kollektionerna är de briotåg som är så populära, givetvis i trä. Den består av flera delar som ger barnet en chans att själv bygga ihop sin tågbana. Den har underhållit barn över hela världen i timmar i sträck. Samma sak är det med de leksaker som riktar sig mot de allra minsta barnen. Vilket svenskt barn har inte lekt med sina ringar från brio eller dragit den lilla söta trätaxen i snöret bakom sig.

En annan klassiker är den vagn som är anpassad för att hjälpa små barn lära sig gå. En vanlig syn är att se en liten pojke eller flicka lägga sin tyngd på vagnens handtag och sen ta sina första steg utan hjälp av en förälder.

Kungliga Hovleverantörer

Dessutom är företaget Kungliga Hovleverantörer. Det inne bär att brios leksaker har funnits i alla nu levande svenska kungligheters lekrum. Det är sannerligen leksaker som fortsätter underhålla nya generationer av barn, på samma sätt som de underhållit prinsar och prinsessor i tidigare generationer.

Det är heller inte ovanligt att en briotåg bana går i arv mellan syskon. De är ju gjorda av största delen trä och det håller ju längre än andra material.